AI i ditt hem – AI blir allt vanligare i hemmet

Om du är som de flesta människor tänker du förmodligen inte så mycket på vilken roll artificiell intelligens (ai) spelar i ditt liv. Men sanningen är att ai alltmer blir en del av vår vardag, vare sig vi inser det eller inte.

En plats där ai börjar spela en stor roll är i hemmet. Från röststyrda assistenter till smarta termostater och säkerhetssystem gör ai våra hem bekvämare och effektivare än någonsin tidigare. Mycket kan idag också styras på distans från din mobiltelefon. Här hittar du Samsung s20 FE skal.

Här är bara några sätt som ai förändrar vårt sätt att leva hemma:

1. Röststyrda assistenter. Enheter som Amazon Echo och Google Home blir mer populära för varje dag, tack vare deras bekvämlighet och användarvänlighet. Med en röstassistent kan du styra din musik, lampor och till och med ditt hemsäkerhetssystem med bara några få enkla kommandon.

2. Smarta termostater. Om du någonsin har önskat att du skulle kunna programmera din termostat så att den automatiskt justerar temperaturen beroende på vilken tid på dygnet det är eller om någon är hemma, kommer du att älska den nya generationen smarta termostater som drivs av ai. Dessa enheter kan lära sig dina vanor och göra justeringar därefter för att hjälpa dig att spara pengar på din energiräkning.

3. Säkerhetssystem för hemmet. Du kan nu få hemsäkerhetssystem som använder ai för att skydda ditt hem. Dessa system kan upptäcka ovanlig aktivitet och till och med identifiera inkräktare, så att du kan vara säker på att ditt hem är tryggt och säkert.

4. Smartare apparater. Apparater som är anslutna till internet, som övervakningskameror och till och med vissa apparater, blir allt vanligare i hemmen. Denna trend drivs av det faktum att dessa apparater kan styras på distans, vilket gör våra liv bekvämare. Kylskåpet kan till exempel tala om för dig när mjölken börjar ta slut och tvättmaskinen kan automatiskt välja den bästa cykeln för din tvätt.

5. Personliga assistenter. ai-drivna personliga assistenter som Siri, Cortana och Alexa blir allt vanligare, eftersom de erbjuder ett bekvämt sätt att få saker gjorda handsfree. Oavsett om du behöver ställa in en påminnelse eller ta reda på väderprognosen kan din personliga assistent hjälpa dig.

Som du kan se börjar ai få stor inverkan på hur vi lever hemma. Så om du inte redan använder ai i ditt hem är det dags att börja.